Потребителски вход

Забравена парола

Вижте количката

Издания

Тестове по математика – подготовка за новия формат на национално външно оценяване и прием след 7. клас

Константин Бекриев,

Лилия Дилкина

Тестове по математика – подготовка за новия формат на национално външно оценяване и прием след 7. клас

Сборникът по математика съдържа 15 примерни теста, отговарящи на най-новите изисквания на МОМН за провеждане на национално външно оценяване и приемни изпити след 7. клас. Тестовете включват и въпроси по формата на PIS

7,20 лв.

Математика

Описание на продукта

Учебното помагало е одобрено със Заповед № РД09-346/02.03.2011 г. на министъра на образованието, младежта и науката.

От 2012 година МОМН въвежда нов формат в тестовете по математика за национално външно оценяване и приемни изпити след 7. клас. В тестовете се включват и въпроси по формата на Програмата за външно оценяване на учениците (PISA), разработена от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Сборникът съдържа 15 примерни теста по математика, отговарящи на най-новите изисквания на МОМН за провеждане на национално външно оценяване и приемни изпити след 7. клас. Съгласно учебно-изпитната програма по математика равнището на компетентностите на седмокласниците се проверява с тест в два модула:

  • Модулът за национално външно оценяване е с време за работа 60 минути. Максималният брой точки за него е 65. Той съдържа 20 задачи, като 16 от тях са структурирани с четири възможности за отговор, от които само един е правилен. Останалите 4 от задачите са със свободен отговор.
  • Допълнителният модул е с време за работа 90 минути. Максималният брой точки за този модул е 35. Той се състои от 4 задачи с отворен отговор, от които:
    • задачи по формата на Програмата за външно оценяване на учениците (PISA), разработена от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Задачите на PISA имат специфичен формат. Няколко въпроса са формулирани към един източник на информация – текст, таблица, диаграма, графика и др., като по този начин се възпроизвеждат в максималната възможна степен конкретни реални ситуации. От учениците се изисква да напишат кратък числов, символен или словесен отговор.
    • задачи с разширен свободен отговор – учениците трябва да опишат и аргументират изпълнението на определена дидактическа задача с аналитико-синтетичен характер.

Оценката от приемния изпит се формира въз основа на резултатите от двата модула, взети заедно.

Системата от задачи в националното външно оценяване се определя от задължителното учебно съдържание, включено в учебната програма за 7. клас, като се прилагат знанията и уменията, придобити в обучението до 7. клас включително.

Подборът на задачите в сборника ще подпомогне подготовката на всички седмокласници за успешно представяне при националното външно оценяване. Учебното помагало ще допълни и обогати знанията на учениците, които ще полагат изпит по математика за прием след 7. клас.

Можете да изтеглите примерен тест и отговори, решения и разпределение на точки.


Примерен тест по математика за 7. клас

Допълнителна информация

Тегло 187 g
Размери 165 x 230 x 10 mm
Обем

160 стр.

Корица

мека

Цветност

черно-бяла

ISBN

978-954-9455-74-8

Отзиви

Все още няма ревюта

Be the first to review “Тестове по математика – подготовка за новия формат на национално външно оценяване и прием след 7. клас”

Гласувайте всеки ден за „Коала прес“

Tyxo.bg counter