Tyxo.bg counter

Тестови задачи по математика за 5. и 6. клас

Тестови задачи по математика за 5. и 6. клас

Пенка Рангелова

В края на всяка учебна година Министерството на образованието, младежта и науката организира външно оценяване на знанията и уменията на учениците от 7. клас по математика чрез еднакви тестови задачи за всички ученици в стра­ната.

Изпитът е писмен, с продължителност един учебен час, в който се решават 25 тестови задачи. Към всяка от тях са посочени 4 възможни отговора, от които само един е верен. Учениците трябва да отбележат верния отговор в специална таблица.

Нашият дългогодишен опит при провеждането на подготвителни курсове по математика за кандидатстване след завършен 7. клас показва, че учениците имат съществени пропуски в знанията от 5. и 6. клас.

Седмокласниците ще са по-подготвени за изпита, ако предварително решават тестове, аналогични на тези от външното оценяване. С тестовете може да се работи в края на учебната година, непосредствено преди изпита за външна оценка.

В предложеното помагало се съдържат по 8 теста за 5. клас и 6. клас, които отговарят на програмата за съответния клас съгласно изискванията на МОМН и са съобразени с целта на външното оценяване след 7. клас

В края на помагалото са дадени таблици с отговорите на всички задачи.

Сборникът е предназначен за самостоятелна работа и за работа в клас и ще обогати и допълни знанията на учениците.

Книгата можете да закупите от електронната книжарница

 

 

 

Следвайте ни!

 

Силата на хомеопатията
Последвайте ни във Facebook и в Google+ | Гласувайте за „Коала прес“ в BGtop.net

© 2005–2015 Koala Press | Version 2.59 | Карта на сайта